top of page

Zo zorg jij voor een zijdezachte huid, de gehele winter lang.

De klok is verzet, dat betekent dat de dagen alsmaar korter én kouder (en helaas natter) worden. De winter kan een groot effect hebben op je grootste orgaan: de huid. Het is dan ook verstandig om je huidverzorging aan te passen op het seizoen. We hebben in deze blogpost een aantal praktische tips op een rijtje gezet om te zorgen dat jij de winter doorkomt met een zijdezachte huid. Je bent ook altijd welkom in onze salon voor een advies op maat, wij geloven niet voor niets in ‘one size doens’t fit all’.


Last van winterhanden? Gebruik een volle crème tegen, en ter voorkoming van droge plekjes, zoals de Phyris WinterSilk

Droge lucht en hitte resulteren in een droge huid

De verwarming staat weer volop aan, dat betekent dat je huid wordt blootgesteld aan een droge lucht. Je kan hierdoor last krijgen van een droge, geïrriteerde en soms schilferige huid.


Tip: denk na over de aanschaf van een humidifier, ideaal voor een goede vochtbalans in huis.

Ook douche je waarschijnlijker warmer en langer, ook dit kan je huid uitdrogen en irriteren. Probeer dus niet te heet of te lang te douchen en verzorg je huid na het douchen met een volle, hydraterende crème.

Probeer daarnaast de verwarming niet hoger dan 20ºC te zetten en zorg voor toevoer van frisse buitenlucht. Dit helpt de vochtbalans binnenshuis te herstellen wat een positief resultaat heeft voor je huid.


Investeer in gezichtsbehandelingen

Er is ook goed nieuws: De winter is hét moment bij uitstek om peelings, microneedling en laser behandelingen te plannen. De zon en haar warmte kunnen namelijk een negatieve invloed op de huid hebben na deze behandelingen. Let wel op dat je deze behandelingen ruim vóór de feestdagen inplant, zodat je huid voldoende tijd heeft om te herstellen.


Pas je voeding aan, aan het seizoen

Let erop dat je voldoende vocht binnenkrijgt, zodat de vochtbalans van je huid zich ook van binnenuit kan herstellen. Zo drinken wij in de winter veel thee: lekker warm en een makkelijke manier om veel vocht binnen te krijgen. Daarnaast is het verstandig om in de winter meer goede vetten in te nemen. Deze zitten bijvoorbeeld in walnoten, olijfolie, avocado, vette vissoorten en lijnzaad. Probeer daarnaast op te letten met cafeïne en alcohol, deze drijven vocht juist af.


Goede (onverzadigde) vetten verbeteren je huid van binnenuit. Deze zitten o.a. in makreel, zalm, noten, avocado en.. levertraan!

Exfolieer en hydrateer

Stap in de winter over op een licht exfoliërende scrub en gebruik deze voordat je de huid met een volle, winterproof crème hydrateert. Door de huid eerst licht te scrubben, zorg je voor een ultieme vochtopname van de huid. Let op! Heb je een heel gevoelige, of droge huid? Let dan extra op met scrubben in de winter; voor een vettere huid is dit juist aan te raden. Hydrateer de huid daarnaast vaker en intensiever dan je zomers zou doen.

Gebruik een SPF!

Ja, ook in de winter kan je huid verbranden, of beschadigd worden door de zon, ondanks dat je er geen bruine teint van krijgt. Dat er minder zon-uren zijn betekent namelijk niet dat de UV-index automatisch daalt, en juist die is van invloed op het schadelijke effect van de zon op je huid.


Tip: wijzelf zijn fan van de Marc Inbane Tanning Spray, een zomerse gloed zonder schadelijke stoffen van buitenaf!

Vergeet dus niet om óók in de winter (en zeker tijdens je wintersportvakantie!) je huid te beschermen. Een voordeel: in de winter is het grootste deel van je huid bedekt door kleding, scheelt toch weer ;-).


Minus417 SPF50 spray, een van Skintology's favorieten. Ideaal voor onderweg!

Ben je benieuwd naar skin care tips gericht op jouw huid, welke SPF we aanraden welke behandelingen voor jou op het lijf geschreven zijn? Plan dan een gratis intakegesprek gesprek in, we geven je graag advies met betrekking tot jouw skincare routine.


Comments


bottom of page