top of page

Tips om je huid thuis optimaal te verzorgen

Nu we je niet kunnen helpen met fysieke gezichtsbehandelingen in onze salon, bieden we je graag wat tips om je huid ook thuis optimaal te verzorgen en beschermen. Ook kun je bij Skintology terecht voor online consults en bezorgen we huidverzorging bij je thuis.*

*Binnen Tilburg en bij bestellingen boven de 100,- euro rekenen wij geen verzendkosten.


Creëer een setting voor jezelf waarin je comfortabel voelt. Zorg voor een aangename temperatuur, gemakkelijke kleding, eventueel achtergrondmuziek en/of steek je favoriete geurkaars aan. Zet daarnaast je telefoon uit, zo kom je beter tot rust. Ook kun je wat (fruit)water voor jezelf klaar te zetten.Reinig je gelaat en hals met de producten die je daar normaal gesproken voor gebruikt. Zorg dat je haren uit je gezicht zijn door deze in een staart te doen, of door middel van een haarband of handdoek. Neem vervolgens je gezicht af met een lauwwarme, vochtige handdoek.


Na het reinigen van je gezicht volgt het exfolieren, dit kan je 2-3 keer per week doen. Exfolieer je huid met een speciale gezichtsscrub.


Door middel van een scrub verwijder je dode huidcellen en zorg je ervoor dat je huid de producten uit de vervolgstappen beter op zal nemen.

Pas wel op en ga mild te werk tijdens deze stap, anders loop je de kans je huid te beschadigen. Laat de scrub even zijn werk doen en reinig je huid vervolgens met een lauwwarme, vochtige handdoek. Daarna gebruik je je tonic om eventuele achtergebleven resten te verwijderen.


Tijd om je huid te voeden en verwennen met een masker! Breng het masker aan en vermijd daarbij de directe huid rondom de ogen, oren en mond. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je even heerlijk gaan liggen en je ogen sluiten. Een masker heeft namelijk tijd nodig om goed in de huid te kunnen trekken en zijn werk te kunnen doen.

Wanneer je gezichtsmaker vrijwel volledig is ingetrokken, kun je de restanten zachtjes inmasseren of verwijderen met een tonic. Je kunt er nu voor kiezen je standaard skin care routine te vervolgen (denk aan je serum, dagcrème, SPF) indien je nog naar buiten gaat. Of je laat het gezichtsmasker volledig door de huid opnemen, en blijft daarna heerlijk in relax stand.Tip 1: Zet alles van te voren klaar, een goed begin is immers het halve werk. Zo zorg je er voor dat je optimaal kan genieten van je thuisbehandeling.

Tip 2: Verzorg ook je haren door te beginnen met een haarmasker. Deze breng je in aan het begin van je behandeling, waarna je je haren in een handdoek wikkelt. Door de warmte en lange intrek tijd, kan je haarmasker optimaal zijn werk doen.


Ben je benieuwd naar welke producten geschikt zijn voor jouw huid en thuisbehandeling? Stuur ons een berichtje, we kijken graag met je mee.

Comments


bottom of page