top of page
Permanente Ontharing

Een perfect onthaart lichaam, de droom van bijna iedere man of vrouw. Niet meer hoeven scheren, geen wondjes meer en geen ingegroeide haren. Skintology heeft gekozen voor de meest hoogwaardige Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid van de MeDioStar Asclepion Laser Technologies als ondersteuning in deze behandelingen. Zo kunnen we je helpen met jouw vraag naar huidperfectie waarin we in gemiddeld 8 behandelingen een heerlijk zachte, glad onthaarde huid geven.

Waarom deze laser? Omdat de laser werkt met een dual-wavelength (810nm en 940nm) waardoor iedere kleur huid en bijna iedere kleur haar te behandelen is. Dit komt omdat niet alleen de kleurdeeltjes in het haar de energie uit het licht opnemen, maar ook (de)oxyhemoglobine (bloed) een chromofoor is.

Hoe werkt het ontharen precies? De laser geeft een lichtstraal af aan de huid. De lichtstraal wordt door het melanine (kleurdeeltjes) in de haren geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Deze warmte dringt diep door in de haren, tot aan de wortel (papilla). Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en zorgt dit er voor dat de voeding naar de haar stop wordt gezet. Hierdoor valt de haar uit en komt deze niet meer terug. In gemiddeld 8 behandelingen kunnen we tot wel 90% van de actieve haren definitief verwijderen.

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt? Ja, vrijwel iedereen kan deze behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een verplichte intake (anamnese) afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden. Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:​

- gebruik van antibiotica

- wondjes op de te behandelen plek

- zwangerschap

- blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de behandeling

- pacemaker/inwendige defibrillator

- auto-immuunziekte
- HIV/Aids

- hepatitis
- tuberculose

- u onder behandeling staat voor een vorm van kanker

Onze specialisten zullen tijdens het intakegesprek een behandelplan opstellen.

Naast het definitief verwijderen van haren werkt de laser ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft ontstaat er een warmte in de huid welke zorgt voor een stimulering van collageen. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus! Naast deze rejuvenationbehandeling is er ook de mogelijkheid een acne en whitening (kleur vereffening) behandeling te boeken. Hiernaast bieden we met de MeDioStar laser ook vaten behandelingen (tegen couperose en andere vasculaire huidaandoeningen).

Voor meer informatie kun je ons mailen of bellen.

Voorzorg

 • De huid mag niet gebruind zijn. 4 weken voor de laser behandeling dien je te stoppen met zonnebank, het gebruikmaken van tanning-producten zoals zelfbruiningscrème (bronzer) of spray of zon te vermijden.

 • Een maand voor de behandeling stoppen met elektrisch epileren, harsen/epileren. De haren mogen iet uit de huid getrokken worden. Scheren is toegestaan.

 • Behandelzone moet geschoren zijn voor de behandeling (1 dag voor de behandeling)

 • Geen deodorant, make-up, crèmes of lotions gebruiken in behandelzone

Nazorg

 • We koelen de huid gelijk na de behandeling en daarna gebruiken we ongeparfumeerde aftersun met SPF minimaal 30.

 • De behandelzone moet beschermd worden tegen zonlicht, zonnebank voor minimaal 2 weken. De huid kan na de behandeling extra gevoelig zijn voor UV-licht.

 • Na de behandeling wordt geadviseerd om ongeparfumeerde aftersun met SPF 50 te gebruiken voor 6 weken

 • Na de behandeling kan de behandelzone rood en opgezwollen zijn en geïrriteerd aanvoelen. Zelfs kleine korstjes kunnen voorkomen. Na de behandeling kan de behandelzone ook tijdelijk iets donkerder zijn. We adviseren om ongeparfumeerde cosmetica te gebruiken voor minimaal 2 maanden

 • Als er geen andere huidreactie zichtbaar is behalve lichte roodheid, mag de volgende dag make-up worden aangebracht

 • Na de behandeling raden we af om sauna te gebruiken, te sporten of alcohol te gebruiken voor 1 week.

 • We raden af om wonden of korstjes aan te raken en zelf behandelen. De wonden en kostjes moeten zelf herstellen. Eventueel in verband met de irritaties contact met ons opnemen.

 • Om de haargroeicyclus niet te verstoren dien je de haren niet te harsen of te epileren. Scheren en/of knippen mag wel.

 • De haarwortels zijn uitgeschakeld, alleen zitten de haren nog in de huid en vallen bij het vernieuwen van de huid vanzelf uit. Daardoor kunnen de stoppels nog enige tijd zichtbaar zijn, alsof er niets gebeurd is. Na 1 tot 4 weken zullen de behandelde haren echter uitvallen.

 Je vindt onze prijzen in de boekingsapp.

Boek uw afspraak
bottom of page