top of page
Oedeem- en littekentherapie

Oedeemtherapie is een therapeutische behandeling die gericht is op het afvoeren van vocht. Dit kan bestaan uit manuele lymfedrainage, ambulante compressie therapie (zwachtelen) of therapeutisch elastische kousen (steunkousen). In het geval van een medisch onderliggend probleem, zoals bijvoorbeeld spataderen of een oncologische operatie, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Neemt u hiervoor een verwijzing van uw huisarts mee naar de praktijk.

Littekentherapie

Bij Skintology behandelen we problemen die zich kunnen voordoen bij een litteken zoals: hypertrofie, atrofie, roodheid, pijn, jeuk, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem. Denk aan littekens na chirurgische ingrepen of na een ongeval.

Bij littekentherapie wordt er gebruik gemaakt van speciale technieken op het litteken ter vermindering van: jeuk en pijn, hypertrofie (verdikking), atrofie, verkleving, doorbloedingsstoornis en oedeem. De technieken die gebruikt worden zijn: littekenmassage, micro-needling, lymfetaping, NeoGen Plasma en siliconenpleisters.

 

Doel van littekentherapie:

  • Verbeteren van de wondgenezing

  • Verbeteren van de stofwisseling van de huid

  • Verminderen of voorkomen van littekenhypertrofie

  • Verminderen van pijn en/of jeuk

  • Normaliseren van de huidmobiliteit

  • Verbeteren van afwijkende huidskleur

  • Abnormaal huidreliëf egaliseren

Wordt littekentherapie vergoed?

Vaak vergoedt de basisverzekering littekentherapie door een huidtherapeut bij  littekenweefsel van de huid al dan niet na trauma. We adviseren altijd om het even goed na te vragen bij uw zorgverzekering of u recht heeft op de vergoeding.

skintology_elinenijburgphotography-28(1).jpg
Boek uw afspraak
bottom of page