top of page

Hoef jij je binnenkort nooit meer te harsen of scheren?

Permanent ontharen met de MeDioStar Laser

Wist je dat de gemiddelde vrouw gemiddeld 72 dagen van haar leven bezig is met het scheren van haar benen? Ben jij één van die mannen of vrouwen die ook zo’n hekel heeft aan scheren? Met onze MeDioStar laserbehandelingen ben je binnen no-time haarvrij, heb je nooit meer last van ingegroeide haartjes of scheeruitslag en wondjes. Daarnaast zijn de behandelingen kort van duur én horen we van onze cliënten dat ze het pijnlozer vinden dan harsen. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden, hoe onze laser werkt en of deze geschikt is voor jou? Lees dan snel verder.


Hoe werkt de MeDioStar laser?

De laser werkt met een dual-wavelength (810nm en 940nm) waardoor iedere kleur huid en bijna iedere kleur haar te behandelen is. De laser geeft een lichtstraal af waardoor het melanine (de kleurdeeltjes in de haren) geabsorbeerd worden en worden omgezet in warme energie. Doordat de lichtstraal enkel op pigmenten van de haarwortel aanslaat, beschadigd deze geen andere huidstructuren.De warmte van het licht dringt door tot aan de haarwortel, waarbij stolling optreedt. Door deze stolling wordt de voeding naar het haarzakje stopgezet waardoor de haar uitvalt en niet meer terugkeert. Of een haarwortel wordt aangetast door de behandeling is afhankelijk van de groeifase waarin deze zit. Helaas zitten de haartjes niet tegelijkertijd in dezelfde haargroeifase, waardoor we niet in één keer al je haarzakjes aan kunnen pakken. Gemiddeld zijn zo'n 6 tot 8 behandelingen voldoende - maar het kan ook zo zijn dat je er meer of minder nodig hebt.


Is deze behandeling geschikt voor iedereen?

Ja, vrijwel iedereen kan deze behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een verplichte intake (anamnese) afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden. In sommige gevallen kunnen we je (nog) niet behandelen. Je leest daarover meer op onze informatiepagina, maar bij twijfel kun je ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.

In tegenstelling tot IPL is onze laser vele malen specifieker en krachtiger, wat deze ook kostbaarder maakt in aanschaf en helaas ook in behandeling. Met ons type laser heb je echter langer en effectiever plezier van je behandelingen én kunnen we alle huidtypen (1 tot 6) behandelen. In het geval van permanent ontharing is het, zoals bij zoveel dingen, echt zo dat goedkoop duurkoop is.

Daarnaast is een laserbehandeling goed voor de huid. Het doodt de bacterie die scheerirritatie veroorzaakt. Drie weken na de eerste behandeling is er al een sterke verbetering van de huid te zien.


Wanneer is het beste moment om te beginnen met deze behandelingen?

Skintology raadt aan om te starten in de herfst of winter. Dan wordt de huid niet (meer) volop blootgesteld aan de zon en is deze het beste te behandelen. Wanneer je in deze periode start, ben je helemaal zomerproof op het moment dat de temperaturen weer beginnen te stijgen!

Heb je vragen over permanente laserontharing of wil je meer informatie over onze tarieven bij afname van meerdere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via de chat-knop of kom langs voor een consult!


Comments


bottom of page