top of page

Couperose Skin | Behandeling

Bijgewerkt op: 23 mei 2019


Couperose wordt vaak als storend ervaren, maar is eigenlijk onschuldig. Wat is het precies, wat kun je er tegen doen en welke skincare producten zijn het meest geschikt voor een huid met couperose? Ontdek het in deze blog:


Wat is couperose? Wanneer de kleine bloedvaatjes in je gezicht wijder worden en toenemen spreken we van couperose. Het is vaak erfelijk bepaald en mensen met een zeer licht huidtype hebben een grotere kans op couperose. Normaal gesproken gaan de haarvaatjes open en dicht om jouw lichaam op temperatuur te houden, wanneer deze beschadigen blijven ze openstaan en stroomt er continu bloed doorheen. Je kunt het herkennen aan zichtbare rode en/of blauwe bloedvaatjes onder het huidoppervlak van het gezicht, bijvoorbeeld op je wangen, neus en kin.

Tips

Vermijd grote temperatuurverschillen Vermijd te koude of warme temperaturen, deze kunnen couperose uitlokken en/of verergeren. Voorkom daarom bijvoorbeeld uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling en dergelijke. Was je gezicht niet met te koud of warm water, lauw is het beste.Voeding Sommige voedingstoffen kunnen bij de meeste mensen wat roodheid in het gezicht opwekken en voor mensen met couperose zal dit intenser zijn. We hebben het hier bijvoorbeeld over alcohol, specerijen, en heet voedsel en drinken. Hier kun je rekening mee houden.Skincare Gebruik geschikte verzorgingsproducten voor je gezicht, een huid met couperose vraagt andere aandacht, daarom hebben wij voor onze klanten de speciale Red Stop lijn van Chantarelle in het assortiment opgenomen.

Heb jij last van couperose of een andere vraag loop dan gerust even binnen zodat wij jou het beste advies kunnen geven en helpen om de couperose te verminderen en er soms zelfs vanaf te komen.

Comentarios


bottom of page