top of page

Beauty has no age

Bijgewerkt op: 23 mei 2019

Beauty has no age, bij Skintology draait het om jou.

We maken speciaal een op maat behandeling die het beste bij jouw huid past en wat je wil veranderen of verbeteren.

Op elke leeftijd heeft de huid een andere huidverzorging nodig, andere factoren spelen hierbij uiteraard ook een rol. Bij Skintology kijken we naar de redenen waarom een huid uit balans kan zijn geraakt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door medicatie, stress en voeding en eventuele andere factoren. Als je droomt van een mooie huid, is het daarom het belangrijkste om te beginnen met goede voeding. Goede voeding is belangrijk omdat we dit terug zien aan onze huid.


Je huid verzorgen doe je dus altijd, maar welke soorten producten moet je nou gebruiken per leeftijd?

Iemand van twintig hoeft namelijk nog geen anti-rimpel producten te gebruiken maar op een oudere leeftijd is dit wel verstandig, maar de basis van alles is het reinigen van de gezichtshuid!

De basis van alles? Ja, eigenlijk wel, de gezichtsverzorgingsroutine begint altijd met het reinigen van de huid, dat is de basis. Anders is de kans groot dat de producten die erna gebruikt worden niet optimaal functioneren of helemaal niet werken. Gebruik je een dure crème voor meer dan 100 euro en geen juiste reiniging zoals melk en tonic? Bijna zeker dat dit dure product niet werkt.

Er zijn heel veel verschillende gezichtsreinigers op de markt waaruit je kunt kiezen, dus aan het aanbod ligt het niet. Aan de andere kant maakt het grote aanbod het soms lastig om uit te kiezen. Je moet in elk geval wel een speciaal reinigingsproduct voor het gezicht gebruiken, gebruik nooit een douchegel of een (lichaams)zeep. Ze zijn daarvoor niet geschikt omdat de gezichtshuid anders is dan onze lichaamshuid.


Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?

In elk geval altijd in de avond, verwijder eerst altijd jouw make-up, inclusief de oogmake-up, en reinig daarna de huid zorgvuldig, met als laatste stap een watje met wat alcoholvrije tonic. Breng daarna jouw “avond” serum en nachtcrème aan. In de ochtend kun je de huid het beste alleen wat opfrissen, tenzij je het gevoel hebt dat de huid vuil of vettig aanvoelt. Zorg ook dat je één keer per week jouw kussensloop in de was doet, misschien zelfs vaker als je veel stylingproducten in jou haar gebruikt en je jouw haren niet iedere dag wast.


Het reinigen van de huid overslaan?

Nee, niet! Maar goed, we zijn allemaal niet perfect, dus duikt iedereen weleens met een gezicht vol make-up in bed na een leuk feestje of zijn we weleens lui en pakken we een reinigingsdoekje… Voor een keertje is dat echt geen probleem natuurlijk, iedereen gaat weleens voor gemak. Tenslotte halen we ook weleens een pizza of patatje. Probeer de gezichtsreiniging in elk geval een routine te laten worden, net zoals de dagelijkse douche ook een routine is. Reinig jouw huid bij de wastafel of onder de douche, net wat je handig vindt en zorg dat je jouw producten gewoon bij de hand hebt staan.

Sla je een avondje over, zorg dan dat je de huid in de ochtend alsnog reinigt!
Comments


bottom of page