top of page

NIEUW BIJ SKINTOLOGY // De SkinDNA™ test

Bijgewerkt op: 23 mei 2019Op 15 maart introduceren we, als eerste Skin Centre in Nederland, de SkinDNA™ test. Met deze unieke genetische test wordt een persoonlijke huidanalyse gemaakt op basis van jouw DNA profiel. Deze analyse wordt omgezet in concrete verzorgings- en behandelingstips, om samen tot de meest ultieme behandeling te komen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Op deze manier kunnen we gerichter aan de slag om zo tot de meest optimale resultaten te komen. Zo hoef je geen tijd en geld meer te verspillen aan behandelingen en producten die niet geschikt zijn voor jouw huid. We hebben deze test eerst voor jullie uitgeprobeerd en waren erg verrast met de informatie die wij kregen. Onze persoonlijke bevindingen en resultaten lees je onderaan deze blog.


Hoe werkt het?

Tijdens een intake consult zullen wij samen met jou, jouw huidproblematiek en gewenste verbetering bespreken. Vervolgens nemen we je DNA-sample met de DNA Collector. Dit gebeurt aan de binnenkant van je wang. Deze sample wordt opgestuurd naar het laboratorium van SkinDNA™ in Australië. Dit gebeurt onder strenge normen en toezicht. Jouw persoonsgegevens zijn enkel bij SkinDNA™ bekent en je resultaten worden naar je opgestuurd op basis van een persoonlijke code in verband met privacy. Je ontvangt de resultaten binnen +/- drie weken terug. Alle DNA monsters worden vernietigd. Je gegevens kunnen (mits jij hier toestemming voor geeft) wel toegevoegd worden aan de databank bank van SkinDNA™. Deze informatie kan gebruikt worden om de onderzoekspopulatie (momenteel ongeveer 400.000) te versterken. Je kunt tijdens de intake ook aangeven dit niet te willen, in dat geval worden de resultaten, nadat deze naar je zijn opgestuurd, vernietigd. 


Jouw persoonlijke resultaten staan toegelicht in een rapport. Dit is opgesteld op basis van de analyse van 16 genetische merkers (zogeheten SNP’s) die zijn verdeeld over vijf categorieën van huidveroudering:

Stevigheid & ElasticiteitRimpelvormingZonneschade & PigmentatieVrije radicalen schadeHuidgevoeligheid

In iedere categorie wordt je huid in kaart gebracht op ba­sis van een zogenaamd “algemeen risico percentage”. Skintology gaat samen met jou, op basis van je uitslagen kijken welke ingrediënten en behandeling(en) het meest geschikt zijn voor jouw huidtype en het bijbehorende verouderingsproces.


Kasia’s huid, voor (boven) en na (onder) aanpassing van haar verzorging en routine op basis van de SkinDNA™ uitslag.

Kasia’s huid, voor (boven) en na (onder) aanpassing van haar verzorging en routine op basis van de SkinDNA™ uitslag.


Onze ervaring met de SkinDNA™ test

Ik, Kasia van Skintology heb de SkinDNA™ test uitgeprobeerd omdat ik erg enthousiast ben over dit product. Binnen onze salon kiezen we onze producten en apparaten op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dit principe wilde ik graag doorvoeren in de keuze van behandelingen en verzorging die ik gebruik. De uitslag die ik ongeveer drie weken later ontving, heeft me erg verbaasd.

Zo blijkt dat mijn lichaam zelf (goed) in staat is om collageen aan te maken, daar staat echter tegen over dat mijn collageenafbraak een stuk hoger ligt dan gemiddeld. Ik heb hier op ingespeeld door te beginnen met het slikken van alfa liponzuur. Daarnaast drink ik dagelijks NutraSkin Collageendrank. Ook heb ik mijn schoonheidsbehandelingen hier op aangepast; ik ben me meer gaan richten op behandelingen die de collageenproductie nog meer stimuleren, zoals mesotherapie, PRP en RF Microneedling. Enkele maanden later sta ik te kijken van het effect hiervan op mijn huid en ben ik opgelucht dat ik nu veel gerichter kan inspelen op de behoeften van mijn huid.


Uit de SkinDNA™ test is ook gebleken, dat mijn glucosevertering (metabolisme) niet optimaal is. Mijn collageen versuikert (collageen glycatie) sneller dan gemiddeld. Dit heeft er voor gezorgd dat ik bewuster ben gaan letten op mijn suikerinname. Want hoe meer suiker ik in neem, hoe sneller mijn collageen versuikert.

Waar ik het meest van ben geschrokken, is dat uit de SkinDNA™ test gebleken is dat ik me bovengemiddeld goed moet beschermen tegen de UVB straling van de zon. Dit deed ik gelukkig al, maar het is wel een goede reminder om hier goed op te blijven letten.

Al met al ben ik erg blij dat ik de SkinDNA™ test heb gebruikt. De uitslag was voor mij onverwacht maar nu kan ik wel gerichter aan de slag op het gebied van mijn (uiterlijke) verzorging.

Ik zou de SkinDNA™ test daarom ook zeker aanraden. Het helpt je op de lange termijn niet enkel om je tijd en geld gerichter en beter te kunnen besteden op het gebied van verzorging en (schoonheids-)behandelingen; het heeft er ook voor gezorgd dat ik nog bewuster ben van het feit dat ik goed voor mijn huid en de invloeden van de zon moet zorgen, voor mijn eigen gezondheid.
Comments


bottom of page