‘Injectables’ wordt gebruikt als verzamelnaam voor behandelingen met producten die met een naald in de huid worden aangebracht. Denk hierbij aan fillers en tijdelijke spierontspanners. Injectables staan veelal bekend als behandeling om rimpel te verwijderen en verminderen (zoals fronsrimpels, rimpels bij de neus en kraaienpootjes) of om lippen te vullen en voller te maken. Echter zijn injectables ook geschikt voor het tegengaan van onder andere overmatig zweten, migraine en zichtbaar tandvlees bij het lachen (gummy smile).

Injectables

Botox

Botox (een merknaam voor Botuline Toxine) is een eiwit dat aangemaakt wordt door ‘Clostridium Botulinum’, een bacterie. Botuline Toxine zorgt er op een natuurlijke en veilige manier voor dat spieren en zweetklieren tijdelijk niet kunnen worden aangestuurd door zenuwen. Door middel van Botuline Toxine neemt de werking van spieren en zweetklieren af of komt volledig stil te liggen. Na enkele maanden herstelt de overdracht van signalen weer volledig. Botox wordt niet alleen gebruikt voor rimpelbehandelingen, maar ook tegen migraine, overmatig zweten en tandenknarsen.

Fillers

Fillers is een term die gebruikt wordt voor liquide vul-middelen, met als doel om passieve rimpels en plooien te vullen. Denk hierbij aan neus- en lippenplooi, marionetlijnen maar ook tegen bijvoorbeeld wallen onder de ogen.

 

Daarnaast worden fillers ook gebruikt voor het verbeteren van gezichtcontouren, zoals de kaaklijn, kin, lippen en neus. Fillers zijn geld op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigenstof die wordt geinjecteerd. De fillers worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht en houden tot 30% meer vocht vast. De filler wordt door het lichaam langzaam afgebroken en blijvend gemiddeld tot +/- 12 maanden zitten.

| ©2019 Skintology Skin Centre | Ontwerp door Lotte Hendrikx | All rights reserved |

Voorwaarden | Privacy Statement | Skintology Skin Centre is aangesloten bij zorgverzekeraars |